Известие

Collapse
No announcement yet.

дюзите ми светат постоянно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дюзите ми светат постоянно

вчера бях в едно задръстване и нали колата си рагря малко,след това карам си аз на 5-та в 1800 оборота и изведнъж светна дюзата и изгасна колата сичко на 0 отиде,чаках е сумати време да стане студена запали и пак така, та питам от какво може да е това ,не мога дори да запала като въртя да запали и дюзата не спира да ми свети :S
    Нещо от някой датчик ли да е незнам ако може малко помощ

д

направи диагностика

Comment

Първоначално публикувано от djarov Покажи съобщение
      вчера бях в едно задръстване и нали колата си рагря малко,след това карам си аз на 5-та в 1800 оборота и изведнъж светна дюзата и изгасна колата сичко на 0 отиде,чаках е сумати време да стане студена запали и пак така, та питам от какво може да е това ,не мога дори да запала като въртя да запали и дюзата не спира да ми свети :S
      Нещо от някой датчик ли да е незнам ако може малко помощ
      Наскоро ми се случи подобно нещо с Fiat Bravo JTD (бях я взел да ходя до провинцията, че моята беше в бокса). Като подминеше с малко 90 градуса температурата на охл.течност светваше дюзата и гасеше двигателя. Ако беше по-хладно и не се натоварваше двигателя, нямаше никакви грижи. Същото и като изстинеше, палеше без проблем. Проблемът се оказа датчика на коляновия вал. Даже в компютъра чинно си беше записало грешката. Сменихме го и нещата заспаха. Лошото доколкото ми обясни собственика на Bravo-то е, че рядко датчикът (представлява бобина, която генерира импулси с определени ел.параметри към ECU-то) се скапва достатъчно, че да запише грешка в компютъра.

Така че отивай на диагностика да ти видят грешките в ECU-то.
      There's always more money to make and more shit to bitch about.
      156 SW 2.4 JTD

Comment

мерси ,мисля че ще е от това , и на мен неска един познат ми каза че може да е от това,мерси колега

Comment

Датчика е сдал багажа колега. Приготви си към 100-120лв за датчик+диагностика+работа.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от djarov Покажи съобщение
            мерси ,мисля че ще е от това , и на мен неска един познат ми каза че може да е от това,мерси колега
            То хубаво но да беше казал какъв е мотора на тази кола поне бензин или дизел.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

дизел 2.4 jtd

Comment

Working...
              X